28 januari 2022

Houten vloeren voor elk interieur

Een nieuwe vloer leggen is iets wat je niet zomaar even doet. Bij een verbouwing, of juist als eerste klus in je nieuwe huis, is een mooie vloer de basis van je kamer en de stijl van je interieur. Dat is dus iets om goed over na te denken en je te laten informeren wat de mogelijkheden zijn. Eén van de vele mogelijkheden is het leggen van houten vloeren. Houten vloeren zijn prachtige natuurproducten die in nagenoeg elke interieur past. Het is wel van belang dat je goed de voor- en nadelen van houten vloeren tegen elkaar afweegt. Een houten vloer is een uniek product, maar is wel erg gevoelig voor de verschillende seizoenen. Door de luchtvochtigheid en verschil in temperatuur kan het hout namelijk uitzetten en krimpen. Met het leggen van houten vloeren is dat absoluut iets om rekening mee te houden.

Vele verschillende behandelingen en afwerkingen voor houten vloeren

Wanneer je kiest voor het plaatsen van houten vloeren kan je direct een keuze maken voor vele verschillende behandelingen en afwerkingen. Zo kun je door middel van waxen, oliën of lakken de houten vloer naar eigen inzicht lichter of donkerder maken. Zo kun je de houten vloeren volledig aanpassen aan de stijl die je graag in de kamer wilt hebben. Ga je voor licht en ruimtelijk of juist voor wat donkerder en knusser? Met een groot assortiment aan houten vloeren weet je zeker dat er een model voor je tussen zit. En heb je nog aanvullend advies nodig? Ook dan staan er specialisten klaar voor al je houten vloeren vragen.

Laminaat met zeer realistisch houtmotief

Naast prachtige houten vloeren is er ook een mogelijkheid tot het kiezen van laminaat. Het is een composiet plaatmateriaal dat eenvoudig te plaatsen is op vloeren. Laminaat kent een eenvoudig kliksysteem waardoor je het mooi op je vloer kunt leggen en het daarbij lijkt of de vloer één geheel is. In de loop der jaren is de kwaliteit van laminaat alleen maar toegenomen en de prijs nagenoeg hetzelfde gebleven. Je hebt dus echt waar voor je geld en de keuze in laminaat is ook nog eens enorm. Van zeer realistische houtmotieven tot aan niet aan echt te onderscheiden knoesten en nerven in het laminaat. Voor elk interieur en soort kamer is wel een laminaatvloer te vinden. Of je nu gaat voor een donkere vloer die warmte en knusheid uitstraalt of juist een lichtere variant om meer ruimte in je kamer te creëren. Alles is mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.