28 januari 2022

Welke boor nodig bij het klussen?

Steenboor

Er zijn veel verschillende boren te krijgen in de winkel. Het kan daarom wel eens lastig zijn om te kiezen welke je dan nodig hebt voor jouw klus. Zo heb je bijvoorbeeld een steenboor, een betonboor, een houtboor en nog veel meer andere boren die elk weer voor een ander materiaal geschikt zijn. Hieronder worden er twee benoemd en uitgelegd.

Wat is een steenboor?

De steenboor is gemaakt om te gebruiken bij het boren in een betonmuur of door steen. De steenboor kun je herkennen aan de punt die niet al te scherp is, anders dan bij de houtboor waarbij de punt wel scherp is, en een soort van vleugels heeft. De steenboor is te verkrijgen in verschillende afmetingen. Een boorcassette kopen kan handig zijn, omdat je al je boren gemakkelijk kunt bewaren en je bij de volgende klus heel erg snel de goede boor erbij kunt pakken.

Steenboor

Wat is een houtboor en waarvoor kun je deze gebruiken?

Een houtboor wordt in de meeste gevallen gebruikt om gaten te boren in materialen van hout. Een houtboor lijkt in sommige opzichten een beetje op een steenboor, maar een houtboor heeft een scherpe punt, iets wat een steenboor niet heeft. De scherpe punt zorgt ervoor dat je makkelijker en exacter kunt richten en heb je meer stabiliteit bij het boren. Dit kan het uitschieten voorkomen. Houtboren zijn zo gemaakt dat je mooie diepe ronde gaten kunt maken in hout. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten, net zoals de meeste andere boren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.